Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe versie BeeTree

Deze week komt een nieuwe versie van BeeTree.nl uit. Wat zit er onder meer in deze nieuwe versie? Een indruk:
 • Verbetering zoekmachine: de zoekmachine begint met het weergeven van suggesties na het intikken van de eerste karakters in de zoekbalk (autocompletion). Verbetering van weergave en werking van de filters aan de linkerzijde van de zoekresultaten.
 • Verbeteringen vindbaarheid van Google (SEO) van de opleidingspagina's (de pagina met de cursusinformatie)
 • Verlagen van drempel voor (al dan niet geregistreerde) gebruikers. Aan elke opleiding wordt automatische een contactformuliertje toegevoegd waarmee de gebruiker per e-mail contact kan opnemen met de docent (er was overigens al een mogelijkheid om contact op te nemen met de docent of leerinstelling maar die bleek te onduidelijk en werd nauwelijks benut). 
 • Verbetering prijsinformatie: er zijn nu meer mogelijkheden om aan te geven of de prijs per bijeenkomst, voor de hele cursus, op aanvraag etc. is.
 • Toevoegen van een docent aan een instelling: dit kan voortaan ook rechtstreeks via het Mijn BeeTree menu. Voorheen kon dit alleen als je een opleiding toevoegde en dat leek wat te impliciet en daardoor verwarrend.
 • Locatie in buitenland: het is voortaan ook mogelijk om een buitenlands adres op te geven bij de opleidingsinformatie.
 • Voortaan worden automatisch een publicatie start- en einddatum toegevoegd. De einddatum ligt op 31 december 2015. Hierdoor vervuilt het bestand niet met oude opleidingen. In komende versies kunnen gebruikers zelf start en eindatums kiezen (en dus ook de publicatieduur verlengen).
 • Enkele kleinigheden, zoals
  • Docent kan ribbon "Succesvol verlopen" toevoegen aan opleiding
  • Verbetering meldingen: niet-meer-tonen optie, betere lay-out, etc.
  • Footer verdwijnt nu zodat je wat meer ruimte hebt op de homepage

Toekomstige ontwikkelingen

En met bovengenoemde vernieuwingen zijn we er nog lang niet. Op onze roadmap staan bijvoorbeeld de volgende zaken:

 • De homepage is zag er in de oorspronkelijke ontwerpen van onze grafisch ontwerper Linda van den Akker mooier uit dan in de praktijk. We moeten daarom wat gaan doen aan dit visitekaartje van BeeTree. Er ligt een nieuw ontwerp van Linda klaar dat mooier is en bovendien duidelijker laat zien wat er allemaal op BeeTree.nl te vinden is (inmiddels al ruim 750 opleidingen). We gaan docenten en instellingen daarbij de ruimte geven, letterlijk: je kunt je opleiding dadelijk op grotere, mooiere vlakken promoten. We gaan aanbieders helpen bij het maken van mooie graphics. 
 • Betalen via BeeTree.nl: soms krijgen we het verzoek om cursisten of congresbezoekers via BeeTree te laten betalen. Als er meer ge├»nteresseerden zijn, dan horen we het graag!
 • Mogelijkheid om opleidingen of aanbiedingen op een bepaald moment (automatisch) te publiceren en weer verwijderen.
 • We gaan voor docenten inzichtelijk maken in welk mate hun opleidingen op BeeTree worden bekeken. 
 • We gaan een mobiele versie van de website ontwikkelen. Een kwart tot een derde van de bezoekers gebruikt een smartphone om BeeTree te bezoeken en deze bezoekers bedienen we niet goed, met veel te kleine teksten en plaatjes. Dat willen we zo snel mogelijk verbeteren. Het ontwerp ligt al klaar. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

BeeTree gestopt

Helaas, we zijn gestopt met BeeTree. We hebben het vast verkeerd aangepakt, we hebben er te weinig geld in gestopt en soms zat het misschien ook gewoon even tegen. We hadden het natuurlijk graag anders gezien, met het is zoals het is. Hoe dan ook, we willen iedereen bedanken die op BeeTree actief is geweest.

EDU-DEX ontsloten op BeeTree

De komende tijd gaat BeeTree geleidelijk cursusgegevens publiceren die door verschillende aanbieders beschikbaar worden gesteld via EDU-DEX. Het aanbod op BeeTree wordt daarmee sterk vergroot: we voegen zo'n 12.000 cursussen toe. Deze cursusgegevens zijn altijd actueel want dat is een voorwaarde die EDU-DEX aan de opleiders stelt. Een mooie uitbreiding dus en we verwachten dat de populariteit van BeeTree.nl hierdoor zal toenemen. Want met een groter en diverser aanbod worden we steeds relevanter voor onze bezoekers.


NCOI trekt cursussen terug van BeeTree

We waren maar wat blij met de EDU-DEX database. Daarmee konden we het cursusaanbod op BeeTree.nl sneller laten groeien tot een volwassen vitrine. Helaas pakte het anders uit. NCOI heeft ons verzocht om alle cursussen van NCOI en haar merken (Boertien Vergouwen Overduin, Bestuursacademie Nederland, Computrain, ISBW, ISES, Lectric, Marcus Verbeek Praehed, NIBE-SVV, NTI, Pro Education, Schoevers en Scheidegger) te verwijderen van onze site. We hebben deze 10.500 cursussen inmiddels verwijderd. Een domper...