Doorgaan naar hoofdcontent

BeeTree vernieuwd en mobiel

Zoals aangekondigd hebben we de vormgeving van BeeTree.nl flink aangepast. De oude site was veelkleurig met rood als basiskleur. De site oogde daardoor nogal druk. De nieuwe vormgeving straalt meer rust uit. Bovendien is de site overzichtelijker geworden.

Er zijn veel kleine verbeteringen doorgevoerd, zoals:
  • de site is nu ook goed op mobiele telefoons te bekijken
  • de site een stuk sneller geworden 
  • de zoekmachine werkt beter en sneller
  • er is een controle op ongewenste e-mail toegevoegd (reCaptcha)
  • er is een nieuwsbrief waarmee we bezoekers op de hoogte kunnen houden van nieuw onderwijsaanbod
Ondertussen zijn we druk bezig om het aantal aanbieders op BeeTree flink uit te breiden. We krijgen ook veel feedback en daar trekken we natuurlijk onze lessen uit. Maar een ding veranderen we niet, en dat is het gratis gebruik van BeeTree. Ook al hebben we soms moeite om gebruikers daarvan te overtuigen. 

Met het aantal aanbieders groeit ook het omvang en de diversiteit van het cursusaanbod. We werven de aanbieders regionaal, zodat er zo snel mogelijk een goed aanbod per regio komt. Daarmee wordt BeeTree ook in rap tempo aantrekkelijk voor cursisten. 

Heb je suggesties? We horen ze graag! We kunnen niet alles meteen op jouw wensen aanpassen. We maken eerst een afweging: moeten we dit doen (botst het bijvoorbeeld niet met andere wensen), en moet het nu (of moeten we eerst andere suggesties oppakken)? Maar we nemen alle suggesties serieus en we horen graag van je!


Reacties

Populaire posts van deze blog

EDU-DEX ontsloten op BeeTree

De komende tijd gaat BeeTree geleidelijk cursusgegevens publiceren die door verschillende aanbieders beschikbaar worden gesteld via EDU-DEX. Het aanbod op BeeTree wordt daarmee sterk vergroot: we voegen zo'n 12.000 cursussen toe. Deze cursusgegevens zijn altijd actueel want dat is een voorwaarde die EDU-DEX aan de opleiders stelt. Een mooie uitbreiding dus en we verwachten dat de populariteit van BeeTree.nl hierdoor zal toenemen. Want met een groter en diverser aanbod worden we steeds relevanter voor onze bezoekers.


NCOI trekt cursussen terug van BeeTree

We waren maar wat blij met de EDU-DEX database. Daarmee konden we het cursusaanbod op BeeTree.nl sneller laten groeien tot een volwassen vitrine. Helaas pakte het anders uit. NCOI heeft ons verzocht om alle cursussen van NCOI en haar merken (Boertien Vergouwen Overduin, Bestuursacademie Nederland, Computrain, ISBW, ISES, Lectric, Marcus Verbeek Praehed, NIBE-SVV, NTI, Pro Education, Schoevers en Scheidegger) te verwijderen van onze site. We hebben deze 10.500 cursussen inmiddels verwijderd. Een domper...


Allemaal inhaken!

Na de zomervakantieperiode zijn we gestart met het geleidelijk toevoegen van de Edu-dex database aan Beetree. Dat karwei is inmiddels op een oor na gevild: op dit moment bevat BeeTree ruim 9.000 opleidingstitels en binnen enkele weken zullen het er ruim 14.000 zijn. Hiermee liggen we ruim voor op ons schema. Dat is mooi, want hoe meer cursussen, trainingen en workshops er op BeeTree staan, hoe relevanter de site wordt.

Lang niet alle opleiders zijn aangesloten bij Edu-dex. Ook die opleiders zien we graag op BeeTree terug. Daarom hebben we twee faciliteiten. Allereerst voor de opleiders die hun opleidingsgegevens in een XML bestand kunnen aanbieden. Zij kunnen gebruik maken van de importfaciliteit op BeeTree. En ook zij kunnen gebruik maken van het automatisch verversen van dat XML-bestand en dus van de cursusinformatie.

Opleiders die geen XML bestand hebben kunnen hun handmatig invoeren, met de gebruiksvriendelijke wysiwyg-editor. Ook voor hen helpt BeeTree bij het actueel houden van …