Doorgaan naar hoofdcontent

BeeTree blijft zich vernieuwen

BeeTree behoort inmiddels tot de grotere zoek-en-boek sites van Nederland voor opleiders en cursisten. Onze gebruikers (jullie dus) zijn enthousiast. Maar jullie wijzen ons ook vaak op dingen die beter kunnen. Daarom blijven we BeeTree verder ontwikkelen. Deze week voerden we weer een hoop verbetering en nieuwe functies door, zoals:
  • De site is een stuk sneller geworden.
  • Het is gemakkelijker geworden om je in te schrijven voor een opleiding als je nog niet bent ingelogd.
  • Aanmelden bij BeeTree is voortaan ook mogelijk via LinkedIn en Facebook.
  • De informatie over met name startmomenten op een opleidingspagina was wat rommelig gerangschikt. Dat hebben we verbeterd. Een cursuspagina oogt daardoor wat rustiger.
  • We bieden meer ondersteuning tijdens het invoeren van een opleiding. Anders gezegd: we hebben wat steunwieltjes aangebracht bij onze wysiwyg-editor. Maar dat klinkt meteen weer zo technisch...
  • Verbetering van de importeerfunctie. Was dat echt nodig? Wij meenden van wel: sommige imports waren zo groot dat gebruikers lang moesten wachten. Om naderhand te zien dat het toch niet helemaal was geworden wat ze ervan hadden verwacht. Dus zijn we gaan kijken wat we konden verbeteren. Het importeren gaat sowieso een stuk sneller. Bovendien kun je ondertussen wat anders doen in de BeeTree omgeving: importeren wordt voortaan asynchroon uitgevoerd. En je kunt enkele nabewerkingen uitvoeren, zoals het toevoegen van een afbeelding of het toekennen aan een categorie.
  • Je kunt bewerkingen uitvoeren op een groep opleidingen. Dan aan het publiceren van een groep opleidingen, het wijzigen van de publicatiedatum, het terugtrekken van een groep, publicatiedatum wijzigen, verwijderen)
In de volgende release komt een betaalfunctie beschikbaar. Daarmee wordt het onder meer mogelijk om betaald te adverteren op de landingspagina's van BeeTree. Bovendien zijn we bezig met statistieken want we willen opleiders graag inzicht geven in het bezoek en conversie op hun pagina's op BeeTree. We gaan het ook mogelijk maken voor gebruikers zonder BeeTree account om zich in te schrijven voor een cursus. Want dat is ook een wens die we vaker hebben gehoord. Genoeg gepraat: we gaan weer aan het werk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

BeeTree gestopt

Helaas, we zijn gestopt met BeeTree. We hebben het vast verkeerd aangepakt, we hebben er te weinig geld in gestopt en soms zat het misschien ook gewoon even tegen. We hadden het natuurlijk graag anders gezien, met het is zoals het is. Hoe dan ook, we willen iedereen bedanken die op BeeTree actief is geweest.

EDU-DEX ontsloten op BeeTree

De komende tijd gaat BeeTree geleidelijk cursusgegevens publiceren die door verschillende aanbieders beschikbaar worden gesteld via EDU-DEX. Het aanbod op BeeTree wordt daarmee sterk vergroot: we voegen zo'n 12.000 cursussen toe. Deze cursusgegevens zijn altijd actueel want dat is een voorwaarde die EDU-DEX aan de opleiders stelt. Een mooie uitbreiding dus en we verwachten dat de populariteit van BeeTree.nl hierdoor zal toenemen. Want met een groter en diverser aanbod worden we steeds relevanter voor onze bezoekers.


NCOI trekt cursussen terug van BeeTree

We waren maar wat blij met de EDU-DEX database. Daarmee konden we het cursusaanbod op BeeTree.nl sneller laten groeien tot een volwassen vitrine. Helaas pakte het anders uit. NCOI heeft ons verzocht om alle cursussen van NCOI en haar merken (Boertien Vergouwen Overduin, Bestuursacademie Nederland, Computrain, ISBW, ISES, Lectric, Marcus Verbeek Praehed, NIBE-SVV, NTI, Pro Education, Schoevers en Scheidegger) te verwijderen van onze site. We hebben deze 10.500 cursussen inmiddels verwijderd. Een domper...